Prísavník obyčajný - Ancistrus sp.

Kód: 6863
1,60 €
Skladom

Prísavník obyčajný je pokojná ryba žijúca pri dne. Aktívna je hlavne v noci. Sfarbenie je hnedé až tmavohnedé so svetlými nepravidelnými škvrnami. Brušná časť je svetlo šedozelená alebo hnedá a po celom tele sú biele bodky, ktoré môžu mať u každého jedinca inú veľkosť.

Veľkosť pri predaji: okolo 2 cm

Detailné informácie

Podrobný popis

Prísavník obyčajný je pokojná ryba žijúca pri dne. Aktívna je hlavne v noci. Sfarbenie je hnedé až tmavohnedé so svetlými nepravidelnými škvrnami. Brušná časť je svetlo šedozelená alebo hnedá a po celom tele sú biele bodky, ktoré môžu mať u každého jedinca inú veľkosť.

Potrava

Všežravec, v mladosti uprednostňuje rastlinnú stravu, dobrý riasožrút. Odrastené ryby lepšie rastú na mäsitej strave.

Pohlavie

Samček má fúzy na tlamke a na čele, silné a dlhé; samička má fúzy na tlamke, krátke a tenké, v jednom rade. Hmatové výrastky sú dobre viditeľné len na predných okrajoch plutiev.

Rozmnožovanie

Predpokladom pre úspešný odchov je chovať niekoľko jedincov od mladosti spoločne v jednej nádrži. Dospelý samček obhajuje teritórium. Pre vybraný pár postačí stredne veľká nádrž bez vysadenia, s vloženou bridlicou, kameňmi, jaskynkami alebo rúrkou. Rybky sa vytierajú do jaskyniek, kde samička lepí ikry na podklad. Poter sa vykulí za 3-5 dní, za ďalšie 4 dni strávi žĺtkový vačok. Na odchov bohato stačí sušené kŕmenie a riasy. Rast zrýchli šalátové listy - zakrátko sa pokryjú riasou a zmäknú. Neskôr môžeme pridávať rôznu sušenú potravu, sparený mrazený špenát a sekané nitenky. Samec chráni poter až do rozplávania a potom si už mladých nevšíma.

Znášanlivosť

Voči samcom s rovnakou alebo menšou veľkosťou čeľade loricariidae je teritoriálna.

Základné informácie

  • Chov: nenáročný
  • Dorastajú do veľkosti: 12 cm

Parametre vody

  • Optimálny rozsah pH: 6 - 8
  • Optimálna teplota: 18 - 30 °C 
  • Optimálne GH: 2 - 19

Veľkosť pri predaji: okolo 2 cm

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: