Caridina var. Red Fancy Tiger

Kód: 6161
5 € –20 %
red fancy tiger 3
5 € –20 % 4 €
Momentálne nedostupné
Položka bola vypredaná…

Kreveta Red Fancy Tiger, patrí medzi takzvané TaiTiBee krevety, čo znamená že boli výšľachtené krížením Tiger kreviet s Taiwanskými alebo Bee krevetami, pričom tie následne boli opätovne krížené s ďalším druhom Taiwanských kreviet, a to za účelom dosiahnutia novej stabilnej farebnej variácie.


Temperament: Pokojný
Chov: ľahký
 
Parametre vody
Optimálny rozsah pH: 6.4 - 6.8 (6.2 - 7.2) 
Optimálna teplota: 21 - 23 °C  (20 - 25)
Optimálne GH: 4 - 6 mg/L (3 - 7)
Optimálne KH: 0 - 1 mg/L (0 - 4)
Optimálne TDS: 140 - 160 ppm (100 - 250)
Veľkosť: 2,5 - 3 cm

Veľkosť pri predaji: 1 - 1,50 cm

Detailné informácie

Podrobný popis

Kreveta Red Fancy Tiger, patrí medzi takzvané TaiTiBee krevety, čo znamená že boli výšľachtené krížením Tiger kreviet s Taiwanskými alebo Bee krevetami, pričom tie následne boli opätovne krížené s ďalším druhom Taiwanských kreviet, a to za účelom dosiahnutia novej stabilnej farebnej variácie.

Starostlivosť 

Chov Red Fancy Tiger, je podobný ako u iných taiwanských kreviet a tiež Bee kreviet / Red Bee, hoci krevety - Red Fancy Tiger, nie sú klasické krevety začiatočníkov, ale sú náročnejšie na kvalitu vody a hodnoty vody. Pri teplote 20-24°C by pH malo byť mierne v kyslom rozsahu s nízkou uhličitanovou tvrdosťou.

Charakteristika

Trpasličia kreveta Red Fancy Tiger, dorastá do maximálnej dĺžky tela 2,5 cm a dosahuje vek približne dva roky. Samce zostávajú o niečo menšie ako samice a nie sú také bacuľaté.

Rozmnožovanie

Keď sú tieto krevety spokojné so svojím prostredím, samice vypustia až 25 takmer úplne vyvinutých kreviet po tom, čo nosia vajíčka pod pleónom asi 4 týždne.

Správanie 

Red Fancy Tiger kreveta, rovnako ako ostatné krevety, je všežravec a zje takmer akékoľvek jedlo. Druh je veľmi mierumilovný. Pokojne ich udržíte spolu s rybami, ktoré sa nestarajú o krevety

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: